[fancygallery id=”16″ album=”27″]

Enkele weken geleden werden er uit onze vestiging in Belfeld (Nederland) enkele vrachtwagens geladen met meer dan 60 ‘gebruikte’ bedden en nachtkastjes. Afkomstig uit verschillende Europese ziekenhuizen, maar met als bestemming: Afghanistan.

Een belangrijke pijler binnen onze organisatie is maatschappelijke betrokkenheid. Naast dat wij ernaar streven de zorg in ziekenhuizen, instellingen voor ouderen en  instituten en klinieken die hoogstaande (medische) zorg aanbieden continu te verbeteren, is ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een kernwaarde binnen de bedrijfsvoering. Het is de basis voor een continu streven naar duurzaamheid.

Als organisatie omarmen we het principe van cradle to cradle; een afgeschreven bed of nachtkastje een tweede leven schenken of de materialen op milieuvriendelijke wijze recyclen voor hergebruik. De afgeschreven Schell ziekenhuisbedden die zijn verscheept naar Afghanistan na een herkeuring, eventuele reparaties en reinigingsbeurt gereed gemaakt om er weer jaren tegen te kunnen. Het geeft onze medewerkers veel voldoening om op structurele wijze een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Wij hopen snel een update op deze site te kunnen plaatsen waarin we kunnen vertellen hoe en waar de ziekenhuisbedden en nachtkastjes in Aghanistan terecht zijn gekomen.