[fancygallery id=”16″ album=”28″]

Een tijd geleden hebben wij U op onze website bericht over een zestigtal ‘oude’  bedden en nachtkastjes die Schell Industries in samenwerking met Privazorg een tweede leven heeft gegeven. De bedden zijn na een herkeuring, eventuele reparaties en een reinigingsbeurt in enkele vrachtwagens geladen en begonnen aan hun reis naar Afghanistan.

Nu, enkele maanden later, staan de bedden en nachtkastjes allemaal op hun plek in het nieuwe Al-Hayat ziekenhuis (in de Afghaanse provincie Jawzjan) en zijn ze klaar voor gebruik. Ook de meeste andere apparatuur en machines zijn gearriveerd en worden momenteel geïnstalleerd en gereed gemaakt voor gebruik. Alleen de machines voor de afdeling Radiologie moeten nog afgeleverd en geïnstalleerd worden.

Bashir Nezami, Steunpunt directeur van PrivaZorg, is erg positief: “Wij verwachten dat wij 1 januari 2016 het ziekenhuis kunnen openen. In eerste instantie zullen alleen de poli’s voor patiënten geopend worden. Geleidelijk aan zullen daarna ook de verpleegafdelingen geopend worden.” In het Al-Hayat ziekenhuis zijn ze erg onder de indruk van kwaliteit de Schell-bedden en ze zijn er dan ook erg blij met de geleverde producten. Als leverancier zijn wij op onze beurt erg blij met de positieve reacties en trots dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren in dit proces. Een vervolgorder zit er wellicht aan te komen.