Geregeld krijgen wij de vraag of er ook stootwielen te plaatsen zijn op onze verpleegbedden. Logisch, want ‘vroeger’ zaten de stootwielen standaard op een hoog-laagbed. Tegenwoordig is ook het uiterlijk van een verpleegbed van belang en een stootwiel maakt het bed toch net wat klinischer. Daarbij maakt het het bed ook enkele centimeters breder en kan het net dé factor zijn waardoor het bed niet meer de kamer uit kan. Stel daarom de vraag: wat wil ik met een stootwiel of muurbumper beschermen?

  • De muren/stopcontacten/(bel)systemen op de kamer: het bed komt niet of nauwelijks de kamer uit en wordt hoofdzakelijk op de kamer geplaatst.

Kies dan voor de muurbumper. Bij de bedden van Schell Industries zit deze standaard aan het hoofdeinde. Een muurbumper voor de zijkant is ook mogelijk. Deze muurbumpers zijn op lengte in te stellen zodat het bed altijd vrij staat van hetgeen er beschermd moet worden, zoals de muur of het stopcontact. De muurbumper is geplaatst op het onderstel en is zodoende ‘statisch’. Dat betekent dat de muurbumper niet met het bed hoog-laag gaat en geen strepen of beschadigingen maakt op de muur.

  • De deurpost / de bedombouw: indien regelmatig met een bed gereden wordt.

Kies dan voor een extra stootwiel, als aanvulling/ alternatief op de muurbumper die standaard meegeleverd wordt. Een stootwiel beschermt de bedombouw wanneer er per ongeluk tegen bijvoorbeeld een deurpost wordt gereden. Hoewel wij als Schell Industries gebruik maken van kwalitatieve en duurzame houtsoorten (massief beuken of multiplex voorzien van HPL) is het wellicht toch verstandig om, wanneer er regelmatig met een bed gereden wordt, een stootwiel te plaatsen om beschadigingen aan muren, deurposten of het bed te voorkomen.

Ons advies is dan ook om standaard te kiezen voor de muurbumper en uitsluitend te kiezen voor stootwielen indien er regelmatig met bedden wordt. Hopelijk is de keuze tussen muurbumper en/of stootwiel hierbij iets gemakkelijker. Heeft u hierover toch vragen of wenst u advies over andere zaken, neem dan contact met ons op of maak een afspraak met een van onze vertegenwoordigers.

Advice for comfort in care.

Wij zijn Schell Industries

Al sinds 1946 ontwerpen, ontwikkelen en produceren wij een breed scala aan geïntegreerde oplossingen voor een optimale verzorging van patiënten en hulpbehoevenden. Klantgerichtheid, betrokkenheid en betrouwbaarheid staan daarbij centraal. Om die reden willen wij dan ook onze kennis en ervaringen delen. Middels deze ‘adviesblogs’ zullen wij regelmatig informeren over bijvoorbeeld opties, accessoires, veelgestelde vragen of vernieuwingen in de markt.