Op 14 augustus 2017 is Henk Janssen 50 jaar in dienst bij Schell Industries B.V. Gedurende die halve eeuw doorliep hij het traject van productiemedewerker naar afdelingschef inkoop, naar productontwikkeling, naar productieleider Nederland en Polen en werd hij lid van het managementteam.

“In de 50 jaar dat ik in dienst ben is het bedrijf gegroeid van een lokaal meubelbedrijf tot een internationaal opererend bedrijf, welke op vandaag marktleider is in de Benelux.”

‘’Toen ik in 1967 in dienst trad als productiemedewerker waren er ongeveer 45 personen werkzaam binnen Schell Industries. Mijn eerste werkzaamheden waren in de metaalafdeling, waar ik werkte als gereedschapsmaker. Toen produceerden we tafels, stoelen, kasten, zitbanken, divanbedden en de eerste door Schell geleverde ziekenhuisbedden.

In de 50 jaar dat ik in dienst ben is het bedrijf gegroeid van een lokaal meubelbedrijf tot een internationaal opererend bedrijf, welke op vandaag marktleider is in de Benelux. Binnen het bedrijf hebben er in de jaren heel wat veranderingen plaatsgevonden. Het geen wat voor mij, maar ook voor het bedrijf een speciale ervaring als ook een hele klus was, was het weder opbouwen van de fabriek nadat deze was afgebrand in 1996. Hiervoor moesten we zorgen dat de complete productie binnen 3 maanden weer operationeel was om aan onze leveringen te konden blijven voldoen. Ook het overbrengen van de productie naar Polen was een hele klus. Dit moest zowel vanuit Nederland als Zwitserland gebeuren. Bij dat soort veranderingen heb ik persoonlijk veel gehad aan mijn 50 jaar ervaring binnen Schell Industries.’’

Jubilarissen met een lang dienstverband zijn binnen Schell Industries geen uitzondering, maar 50 jaar is niet alledaags. Janssen heeft het dan ook altijd goed naar de zin gehad. ‘Schell Industries is een mooi bedrijf om voor te werken en waar als je maar laat zien dat je wilt groeimogelijkheden genoeg zijn.’