Schell Industries levert de eerste van de in totaal 335 bedden bij Zorggroep Meander, onderdeel van Espria. Zorggroep Meander kent meerdere soorten zorgafdelingen: psycho-geriatrische, somatische maar ook specifieke revalidatieafdelingen. Na een aanbesteding op basis van een uitgebreid Pakket van Eisen en een intensieve testperiode heeft Zorggroep Meander in 2017 gekozen voor het Queen Better Life bed en bijbehorend onderhoud.

 Zorggroep Meander                Zorggroep Meander

Waarom de Queen Better Life?

Een goed verpleegbed is van essentieel belang voor een adequate en veilige zorg binnen een zorginstelling. Bewoners brengen niet alleen vele uren ’s nachts, maar vaak ook overdag door in een verpleegbed. Hierdoor vindt veel verzorging en verpleging van de bewoner in bed plaats. De Queen Better Life is een verpleegbed  dat betrouwbaar, comfortabel, duurzaam, goed verrijdbaar en eenvoudig te bedienen is. Het bed waarborgt de veiligheid van zowel de bewoner als het verplegend personeel en de technische dienst.

Zorggroep Meander was op zoek naar een multifunctioneel bed, inzetbaar voor het grootste gedeelte van de cliëntenpopulatie. Door de hoog-laagverstelling van 85 – 25 cm, een tussenstand op 38 cm. en een unieke gedeelde bedhekverdeling is het verpleegbed geschikt voor zowel psycho-geriatrie als somatiek en revalidatie. Gecombineerd met een formaat van 210 centimeter en een draagkracht van 185 kilogram voldeed het Queen Better Life bed het beste aan deze behoeften.