Menno Bank van Alrijne Zorggroep heeft eind vorig jaar meegedaan aan een onderzoek met betrekking tot onze producten en dienstverlening; en zo een weekendje weg naar Maastricht gewonnen. Hier is hij samen met zijn partner in de maand mei naar toe gegaan. Erg leuk om te lezen dat het weekend zo goed bevallen is. Hieronder vindt u zijn verhaal:

Kaboem!

Welk hotel heeft nou knettersnoep als gimmick? Hotel Kaboom natuurlijk. Het is een simpel, modern hotel. Ove
ral zie je krijtwanden die handmatig versierd zijn met krijt. En dus ook regelmatig bijgewerkt moeten worden omdat nieuwsgierigen zoals ik even testen of het echt getekend is of maar een behangetje… Verder willen ze het je niet te moeilijk maken. Paswoord voor de wifi is bijvoorbeeld internet. As simple as that. Een klok zonder wijzers op je kamer geeft aan dat je moet ontspannen en de tijd even moet vergeten. Wij kregen een welkomsthapje en -drankje in de vorm van sushi en prosecco. Ontbijten met een voucher bij de buren. En als je van Oosters eten houdt, kun je ook prima bij de buren aanschuiven. Een prima hotel voor een weekendje weg. Want zeg nou zelf, hoeveel ben je daadwerkelijk op je hotelkamer in zo’n weekend?

Kedeng kedeng

Op vrijdag 27 mei vertrokken we goedgemutst en zonder kinderen naar het Zuiden. Met mooi weer, niet al te veel vertraging en de juiste afslag naar het centrum van Maastricht kwamen we al snel langs het spoor uit. Hotel Kaboom ligt recht tegenover de ingang van centraal station Maastricht. Ideaal als je met de trein komt. Maar met de auto was het vanwege de wegwerkzaamheden rondom het station even zoeken naar de juiste weg die naar de parkeergarage leidde. Ook de straatnaambordjes leverde enige verwarring op, want de straatnaam die op het briefpapier van het hotel stond (stationsplein), stond niet op de gevel van de betreffende straat (stationsstraat). Maar het hotel lag inderdaad recht tegenover het station, dus gevonden. Zelfs onze kamer lag dusdanig dat wij recht op het naambord van CS Maastricht uitkeken.

Het dondert en het bliksemt

Na het eigen maken van de kamer, een zakje knettersnoep en het proosten op een weekendje weg met de gekregen prosecco en sushi gingen we te voet richting het centrum. Toen we op de markt bij een klein bruin Amstel-cafeetje zaten, bleek dat we behoorlijk optimistisch waren door zonder jas en paraplu op pad te zijn gegaan. De lucht werd steeds dreigender en uiteindelijk begon het te regenen. Zonder een zuchtje wind. Donder en bliksem hingen boven de stad. En een gordijn van regen stortte zich over ons uit. We zaten “opgesloten”, want we waren al van het terras naar binnen gebonjourd omdat de parasols ingeklapt moesten worden vanwege het weer. Helaas hadden ze er geen menukaart, dus werden onze magen gedwongen de regenbui af te wachten terwijl het personeel de riolering in toom probeerde te houden. Uiteindelijk minderde het dusdanig, dat we met nog enkele spetters hier en daar naar een tapas-tent zijn gelopen. Eindelijk weer een keer tapas eten. En het smaakte ons prima.

Nevel en zon

Zaterdagochtend lag Maastricht in nevelen gehuld. Na het ontbijt gingen we toch alvast op pad. We bleven echter aan deze kant van de brug. Toen de zon zich tegen de middag door de wolken heen bokste, zijn we even teruggegaan naar ons hotel om ons weer te kleden op het zonnige weer. Toen zijn we de brug over gewandeld naar het centrum en hebben het shoppen af en toe onderbroken op een terras. Na sluitingstijd maar weer terug gewandeld naar het hotel, want er stond een diner op ons te wachten bij hun buren. Toen onze innerlijke mens weer verzadigd was, hebben we nog wat gedronken op een van de vele terrassen met uitzicht over de Maas.

Zondagochtend na het ontbijt om elf uur uitgecheckt en met de auto weer naar het Westen terug. Terug naar onze kids.

Bedankt voor het heerlijke weekendje Mestreech!

 

Maastricht hotel kamer