Afgelopen zaterdag verscheen weer de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad (AD). Voor Schell Industries altijd een interessant moment om te kijken hoe met name onze relaties presteren in deze lijst.

Een thema dat dit jaar voor de eerste keer meetelde, is de zorg voor oudere patiënten. Als vooraanstaand fabrikant van tevens verpleegbedden en toebehoren voor verpleeg- en verzorgingshuizen vinden wij dit een positieve ontwikkeling. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de Ziekenhuis Top 100 bijdraagt aan de kwaliteit en veiligheid van de zorg in Nederland. Uit het feit dat het verschil tussen de bovenkant en onderkant van de lijst steeds kleiner wordt kunnen we afleiden dat de zorg in Nederland ook daadwerkelijk steeds beter wordt.

Graag feliciteren wij in het bijzonder onze relatie het Albert Schweitzer Ziekenhuis met een mooie tiende plek en vooral met vier achtereenvolgende jaren in de top 10. Tevens feliciteren wij het LUMC met de meeste punten van de Academische Ziekenhuizen. Alle overige relaties en (academische) ziekenhuizen complimenteren wij natuurlijk ook met hun prestaties. Samen maken we de zorg beter!

Bekijk hier de volledige AD Ziekenhuis Top 100.