Afgelopen vrijdag, 15 juli, is het nieuwe Zorg Innovatie Atelier (ZIA) in Elsloo officieel geopend.

Dit publiek-private samenwerkingsverband voor zorginnovatie is medegefinancierd door de provincie Limburg en de gemeente Stein. Het ZIA is tevens erkend in het kader van het programma Waardigheid & Trots van het ministerie van VWS. De aftrap vond plaats in de locatie Aelserhof van Vivantes.

Bij het Zorg Innovatie Atelier moeten zorginnovaties worden bedacht, uitgetest en doorontwikkeld. Daarnaast moet het een plek worden waar zorgmedewerkers, ondernemers, onderwijsorganisaties, kennisinstituten en cliënten van elkaar kunnen leren. Het doel is een hogere zorgkwaliteit tegen lagere kosten. Schell Industries heeft de kans gekregen om deel te nemen aan dit mooie project.

Als vriend van het ZIA heeft Schell Industries in het ‘verpleeghuis van de toekomst’ een Queen bed Top mogen leveren, uitgerust met weeg en alarmeringsmodule (Balance & Alert). De Balance & Alert maakt gebruik van een uniek systeem dat door middel van vier geïntegreerde weegsensoren zorg draagt voor het genereren van een nauwkeurige alarmering als een bewoner het bed verlaat. Tevens kan met het systeem ook het gewicht en de gewichtsverandering van een bewoner gemonitord worden, zonder dat deze het bed hoeft te verlaten. De Balance & Alert is aan te sluiten op bestaande ICT-systemen binnen een zorginstelling en individueel te programmeren.

 

 

ZIA 3

ZIA 4

 

ZIA 2