Scheyvenhof, Woon en Zorghuis

” Afspraak is bij Schell Industries ook echt afspraak”

Maurice Schonkeren en Nino Schmitz hebben 4 jaar geleden een plan geschreven voor een Woon-zorg omgeving waarvan ze zeker wisten dat ze hun eigen moeder hier met een gerust hart achter konden laten. Niet vanuit een zorgbril maar vanuit een gastvrijheids bril. “Technisch passende zorg leveren kunnen meer organisaties. Scheyvenhof richt zich daarmee dan ook veel meer op het welzijn en de hospitality binnen het concept. Scheyvenhof is een mooie plek om te wonen en te recreëren, een plek waar je je als bewoner meteen thuis voelt en waar het leuk is om op bezoek te gaan. Zelf een heerlijke versbereide maaltijd mee-eten is een belangrijk onderdeel van het concept.

Scheyvenhof in Heythuysen is in 2017 opgericht. Gastvrijheid staat hier centraal en het is van belang dat zowel de bewoner als naaste zich op zijn gemak voelt. Scheyvenhof bestaat uit 20 woon-zorgappartementen waarvan er 10 geschikt zijn voor dubbele bewoning. Ook de gezonde partner zonder ZZP-indicatie kan hier dus terecht. Naast de woon-zorgappartementen is camping Scheyvenhof gelegen. De faciliteiten, zoals het restaurant en terras, zijn voor campinggasten te gebruiken. Dit zorgt in het vakantieseizoen voor een unieke dynamiek tussen bewoners en campinggasten. In een later stadium zal deze camping gefaseerd worden naar een zorgcamping voorzien van zorgchalets.

Als ondernemers zonder zorgachtergrond is het lastig om een zorgbedrijf op te richten dat voldoet aan alle wet- en regelgeving. Hiervoor hebben wij een grote zorgpartner gezocht, waarbij wij als ondernemer maximale vrijheid krijgen om het concept zelf uit te denken. Zo is het strategisch partnerschap met Proteion tot stand gekomen. Proteion faciliteert en adviseert ons op gebieden zoals technische zorg, ICT, facilitymanagement, gebouwenbeheer, wet- en regelgeving en inkoop. Doordat Schell Industries binnen Proteion de bedden levert, zijn wij ook in contact gekomen met Schell Industries. Na enkele introductiegesprekken en een showroombezoek zijn wij overtuigd geraakt van de kwaliteit van de organisatie en de producten. Omdat wij dus beide niet uit de zorg komen, is goede informatieverstrekking vanuit de leverancier erg belangrijk. Het bed moest daarbij niet alleen technisch goed zijn, maar ook een moderne uitstraling hebben, volledig passend in het concept Scheyvenhof. Daarom vonden wij het erg prettig dat het bed naar eigen wens (op maat) samengesteld kon worden. Dit geldt eveneens voor de interieurinrichtingen van Schell Projects, een zusteronderneming van Schell Industries. Ook de kasten zijn volledig op maat voor ons geproduceerd en aangepast aan de inrichtingen en kleuren van Scheyvenhof.

Schell kenmerkt zich in algemene zin door zijn flexibiliteit, accuraatheid, vriendelijkheid en gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Afspraak is bij Schell ook echt afspraak. Wij zijn daarom erg te spreken over de geleverde diensten en producten, maar belangrijker nog: onze bewoners zijn tevreden.”

Nino Schmitz, Oprichter Scheyvenhof